WendeMeer dan twintig jaar heeft hij haar niet gezien. Dan komt Peter Hemel in de trein zijn grote liefde uit zijn studietijd tegen: Wende.

Peter is na een krankzinnige gebeurtenis in Berlijn ten tijde van de val van de Muur in een zelfverkozen isolement geraakt. Zijn hernieuwde contact met Wende brengt de herinneringen tot leven, over zijn jeugd met zijn bijzondere vriend Wolf tot en met de bizarre apotheose in november 1989.

Wat was er nu precies gebeurd, al dan niet bij toeval? Is ieder mens een speelbal van de geschiedenis of van zijn eigen fantasie?

Wende is een sprankelende roman over vriendschap, verlangen en de ongrijpbaarheid van herinneringen. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog, de val van de Muur en 9/11 ontspint zich een spannend en ontroerend verhaal, geschreven in een onweerstaanbare stijl.

Johan Faber (1970) is schrijver en journalist. Hij publiceerde onder meer in Rails, Esquire, De Pers, De Muur, Hollands Diep en de Volkskrant. In de eerder verschenen boeken Het Mysterie Marco (2004) en San Marco (2006) verdiepte Faber zich in respectievelijk de jonge Ajacied en bondscoach Marco van Basten. Ook verscheen van zijn hand Alpe d’Huez (2007), een biografie van ‘de Nederlandse berg’.

boekinformatie
Uitgeverij Nijgh & van Ditmar
ISBN 9789038895178
€19,95
Bestel bij bol.com