PrivateWanneer zijn ex-vriendin dood wordt aangetroffen in zijn bed, is Jack Morgan direct de hoofdverdachte.

Terwijl het politieonderzoek tegen hem loopt, krijgt Jacks detectivebureau Private de opdracht een grootschalige diefstal op te lossen en vraagt een charmante hotelmanager zijn hulp bij het onderzoek naar een reeks moorden in een luxehotel.

Jack probeert zijn eigen onschuld te bewijzen, maar zijn bureau wordt zo onder druk gezet dat een van zijn belangrijkste collega’s Private wil verlaten.

Jack beseft dat iemand uit is op zijn ondergang, en op het einde van Private.

Leesfragment

Een donkere auto reed vanaf de Pacific Coast Highway de oprijlaan op van een huis aan Malibu Beach dat minstens zeven of acht miljoen dollar moest hebben gekost. De chauffeur liet zijn raampje zakken en hield een pasje voor de lezer. De hoge smeedijzeren hekken schoven open en de auto reed door naar de garagedeuren. De hekken gleden achter hem dicht.
De chauffeur stapte uit en keek om zich heen. Het was een blanke dertiger van gemiddelde lengte, met kort bruin haar, en hij had een spijkerjasje, een kaki broek, schoe- nen met rubber zolen en latex handschoenen aan. Hij zag dat het fraaie, moderne huis volkomen werd afgeschermd door struiken en schuttingen, zodat het vanaf de weg of naburige huizen niet te zien was. Hij liep naar de voordeur en zag een beveiligingscamera die op hem was gericht, en een biometrisch paneel. Hij liep terug naar de auto, deed een achterportier open en zei: ‘Uw eindbestemming, jongedame.’
Hij bukte zich en hees een tenger gebouwde vrouw met lang zwart haar uit de auto. Ze was out, volslagen buiten bewustzijn. Rook naar rozen en zeep. Met een kreun tilde de man het slappe lichaam op en hing het over een schouder. Toen hij weer voor de deur stond, drukte hij een wijsvinger van de vrouw op het paneel. Het deurslot sprong open. Ze waren binnen. De man in het spijkerjasje deed geen licht aan. De zon kwam door de enorme raampartijen naar binnen, werd weerkaatst door de tegels op de vloer en maakte het licht genoeg om te zien wat hij zien moest.
Vanuit de hal kwam hij in een grote living met dakramen, rondlopende wanden en dito ramen die uitkeken op de oceaan. Links was een hal waardoor je bij de slaapkamer en de badkamer kwam. De man duwde de deur van de slaapkamer met zijn voet open, en toen hij bij het bed aankwam, liet hij de vrouw van zijn schouder op het blauw-wit gestreepte beddengoed glijden. Hij legde een kussen onder haar hoofd en liep naar de vensterbank. Die klapte hij open. Er zat een metalen kist in, met daarin een Kimber .45 pistool, custom-made.
De man in het spijkerjasje haalde het magazijn eruit, keek er even naar en schoof het weer terug. Het pistool was geladen. Hij ging bij het bed staan, richtte zorgvuldig en schoot de vrouw van dichtbij in de borst. Haar lichaam maakte een schokkerige beweging, maar toen hij een tweede en een derde kogel afvuurde, bewoog ze niet meer. De schutter pakte de telefoon die naast het bed lag. Hij toetste een nummer in terwijl hij door het raam naar het strand keek.

httpv://youtu.be/f3Sz_RhFNMc

boekinformatie
Uitgeverij Cargo
ISBN 9789023475170
€18,90
Bestel bij bol.com