Alle bessen kun je eten‘Een veelbelovende student’ is ze. Zeggen haar vader, haar moeder en haar docenten. Wanneer ze voor een fotografieproject naar Spitsbergen vertrekt, wordt het tijd dat Jasmijn haar talent waarmaakt.

Gemma Venhuizen is schrijver, fysisch geograaf en wetenschapsjournalist. Haar artikelen verschijnen in onder andere NRC Handelsblad, Kijk en Cosmopolitan. Ze schreef een wekelijkse column voor de Volkskrant en in 2009 bereikte ze de landelijke finale van schrijfwedstrijd Write Now.

Leesfragment
De eerste keer dat ik hem zag stond ik met een dubbelloops geweer in handen. Ik had net met bevroren vingers twintig kogels afgeschoten op de ijsbeer tegenover me. Negentien kogels waren in het niets verdwenen, één had de rechtervoorpoot geraakt.
Terwijl ik het resultaat bestudeerde, kwam hij naast me staan. Zijn kartonnen beer zag er heel wat doorzeefder uit dan de mijne. Hij lachte. Zei iets tegen me. Het zag eruit als ‘I love you too.’ ‘I love to shoot,’ herhaalde hij toen ik mijn oorbeschermers af had. ‘Dat komt goed uit,’ zei ik en liet mijn geweer zakken. ‘Als we worden aangevallen mag jij ons verdedigen.’

boekinformatie
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN 9789038896335
€18,95
Bestel bij bol.com