Cyrillisch blindHartstochtelijk op zoek naar liefde laat Peter Pilzecker zich verleiden door opwindende mailtjes van Oost-Europese schonen.

Hoewel vrienden hem waarschuwen niet in deze love-trap te treden gaat hij zover mee in de verleiding, dat hij niet alleen zijn vertrouwen, maar ook zijn geld schenkt aan niet bestaande geliefden.

Hij belandt in Kiev waar hem volgens de berichten een opwindende vrouw in een gele blouse zal opwachten, maar waar het ook los daarvan goed toeven is.

In Odessa aan de Zwarte Zee verliest hij opnieuw zijn hart aan een Oekraïense schone. Zij is inderdaad een dame van vlees en bloed. Maar ook deze dame kost hem heel veel geld.

Nu hij de situatie met wat meer afstand kan bekijken, vertelt hij zijn verhaal, om anderen te waarschuwen, niet in dezelfde verleidelijke valkuil te trappen. En tegelijkertijd wordt hij diep gefascineerd door de Russische cultuur en haar geschiedenis, door Poesjkin, door de schilderijen van Aivazovski. Hij beschrijft dat op meeslepende wijze.

In het recente verleden heeft Peter Pilzecker (1958) gewerkt als psycholoog. Hij heeft mensen te woord gestaan alle soorten en maten psychologische problemen. Door een zware persoonlijke crisis is hij zelf in zeer zwaar weer gekomen. Hij probeert nu weer vaste grond onder de voeten te krijgen. Pilzecker zoekt de grenzen van zijn andere talenten: het schilderen en het schrijven.
 

boekinformatie

Elikser ISBN 9789089546098 €14,00 Bestel bij bol.com