OorlogsverhalenPhil Klay diende in Irak voor het Amerikaanse Corps Mariniers. In Oorlogsverhalen neemt hij de lezer mee naar de frontlinies van de oorlogen in Irak en Afghanistan.

En ook weer mee terug naar de families van de soldaten, die ‘geen idee hebben waar Fallujah ligt, waar drie leden van je peloton stierven’.

In Uitgezonden herinnert een soldaat zich hoe hij honden moest afschieten omdat ze de lichamen van zijn maten aanvraten. In Lichamen vertelt een medewerker van het mortuarium hoe hij na de gevechten telkens de stoffelijke resten van zowel Amerikaanse als Irakese soldaten verzamelde.

In Geld als wapensysteem krijgt een jonge officier de absurde opdracht om de levens van de Irakese bevolking te verbeteren met behulp van honkbal.

Oorlogsverhalen is een eerlijk en ontroerend boek waarin Klay inzicht geeft in de horror, lamlendigheid en chaos van oorlog.

Nadat Phil Klay afzwaaide werd hij schrijver. Hij publiceerde zijn eerste verhaal in Granta en publicaties in The New York Times en The New York Daily News volgden.

Oorlogsverhalen verschijnt tegelijkertijd met de Amerikaanse, Engelse, Duitse en Italiaanse editie.

 

boekinformatie

Lebowski ISBN 9789048813926 €19,95 Bestel bij bol.com