De au pairCaroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos.

Nu heeft ze de man van haar dromen, een mooi atelier en geen geldzorgen. Haar geluk lijkt compleet als ze zwanger raakt. Toch voelt Caroline zich er niet thuis.

Arthurs huishoudster vindt haar een opportuniste, zijn dochter zit midden in de puberteit en hijzelf is wel erg vaak weg.

Als dan het levenloze lichaam van een vroegere au pair wordt gevonden en Arthur wordt verdacht van moord, verandert Carolines droomwereld in een nachtmerrie.

Wat als de liefde van je leven niet het geluk brengt waar je op hoopte? De au pair is een literaire thriller waarbij wel heel sterk naar het werk van Simone van der Vlugt is gekeken. Zeker geen slecht boek, maar we hebben het allemaal al wel eens vaker gelezen…

Maartje Fleur is freelance journalist voor Flair, Margriet en Viva. Voor het laatste tijdschrift schrijft ze de column Floor Faber, waar de gelijknamige televisieserie op werd gebaseerd.

 

BOEKINFORMATIE

Sijthoff
Paperback
ISBN 9789021809854
€14,95 – Bestel bij bol.com