Een huis in de hemelHet aangrijpende en inspirerende verhaal van een oorlogscorrespondente over haar gijzeling in Somalië.

Amanda droomt er als klein meisje in Canada al van om over de wereld te reizen. Vanaf haar twintigste trekt ze als backpacker door Latijns-Amerika en Azië en een paar jaar later begint ze in het door oorlog verscheurde Afghanistan en Irak een carrière als verslaggeefster.

In 2008 vertrekt ze naar Somalië – het gevaarlijkste land ter wereld – en daarmee voor een jonge, gedreven correspondente de uitgelezen plek om naam te maken. Maar vier dagen na aankomst wordt ze op een zanderige weg gegijzeld door een groep gemaskerde mannen.

Amanda wordt 460 dagen gegijzeld, verplaatst van het ene naar het andere verlaten huis en ze weet te overleven door de kracht van haar herinneringen, vastberadenheid en hoop. En door zichzelf op de gruwelijkste momenten in een huis in de hemel voor te stellen, hoog boven de vrouw die geketend in het donker wordt gemarteld.

Een huis in de hemel is het ongelooflijke, rauwe en intieme verhaal van een jonge, onverschrokken vrouw en haar zoektocht naar compassie in tijden van onvoorstelbare rampspoed.

spacer
Een huis in de hemel is een van de indrukwekkendste boeken die ik ooit gelezen heb. Aangrijpend, rauw, hoopvol, subtiel en echt. Een verhaal over menselijkheid en onmenselijkheid. Prachtig, afschuwelijk en heldhaftig tegelijk.
spacer
– Elizabeth Gilbert, schrijfster van Eten, bidden, beminnen
spacer
Een aangrijpend boek dat Lindhouts innerlijke kracht en de moed om te vergeven toont.
spacer
– Eckhart Tolle
spacer

Amanda Lindhout (1981) is oprichtster van de non-profitorganisatie Global Enrichment Foundation, die zich inzet voor de ontwikkeling van Somalië en Kenia.

Coauteur Sara Corbett is schrijfster voor The New York Times Magazine. Haar werk verschijnt ook in National Geographic, ELLE, Outside, Esquire en O:The Oprah Magazine.

spacer

BOEKINFORMATIE

Ambo|Anthos
Paperback
ISBN 9789047202172
€21,95 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789047204251
€12,99 – Bestel bij bol.com