SwartwaterDe Zuid-Afrikaanse psychopaat Andries Swartwater is ontsnapt uit zijn gevangenis op een Schots eiland.

Hij houdt zich een tijdje gedeisd op een duikboot van zijn Afrikaanse extreemrechtse broeders en scheept dan in op een cruise naar Australië, vermomd als beeldhouwer.

Daar moet hij de plaatselijke haatprediker Ronnie Whyte helpen de slag van zijn leven te slaan.

Swartwater heeft echter een verborgen agenda en hoopt in Australië af te rekenen met een aloude vijand: rabbi Lev Samovsky, die hem in de Okavango Delta in Botswana is ontglipt.

Ondertussen zendt hij een vroegere medegevangene naar Brussel om wraak te nemen op Zion Apinsa, die indertijd zijn plan in Afrika heeft gedwarsboomd.

De Belgische politieman Sylvester Stalle raakt per toeval verstrikt in het web van Swartwater. Bij de aanslag op Zion Apinsa moet hij tussenbeide komen en schiet hij zonder het te beseffen zijn aan lager wal geraakte tweelingbroer dood. Getraumatiseerd vertrekt hij naar Australië.

Hij hoopt er de sporen van zijn vermiste ouders terug te vinden en zijn leven weer op orde te krijgen. Maar het loopt helemaal anders.

De Londense BBC-journalist die de documentaire draaide over de misdaden van Swartwater in Afrika, krijgt de seriemoordenaar weer in zijn vizier en legt de puzzelstukken in elkaar.

Hij komt tot een verontrustende conclusie.

Herbert De Paepe (1969) en Els Depuydt (1971) wonen in Gent. In 2010 verscheen hun debuutthriller Mensenvlees, die op veel lof kon rekenen.

spacer25

BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Marmer
Paperback
ISBN 9789460681417
€19,95 – Bestel bij bol.com