TaipeiTaipei is de grensverleggende autobiografische roman van het nieuwe literaire fenomeen Tao Lin.

Hij vertelt het verhaal van de jonge schrijver Paul, die op zoek is naar houvast in een wereld die steeds minder zekerheden biedt.

Paul woont in Brooklyn en brengt zijn tijd grotendeels door met het checken van Facebook, Twitter, Tumblr en Gmail. Hij doorbreekt de sleur door zich met volle overgave te storten op drugs, feesten en reizen naar Taiwan, waar zijn ouders wonen.

Kort nadat hij via internet zijn vriendin Erin ontmoet, trouwt hij gedrogeerd met haar in Las Vegas. Het feesten gaat onverminderd door, net als zijn zoektocht naar redenen voor zijn bestaan.

De koortsachtige, zinderende manier waarop Tao Lin weet in te zoomen op de verveling en doelloosheid in het leven van zijn personages, maakt hem tot een nieuwe, radicale loot aan de stam van de contemporaine literatuur.

Tao Lin (1983) is grondlegger en boegbeeld van Alt Lit, een Amerikaans platform voor literaire bloggers. Zijn werk wordt in twaalf talen vertaald. Hij woont in Manhattan en is de oprichter en uitgever van online uitgeverij Muumuu House.

“Tao Lin is de belangrijkste stem van zijn generatie.”
– Bret Easton Ellis
 
“Tao Lin is een belangrijke en getalenteerde romancier die alles uit de kast haalt.”
– The New York Times Book Review
 
“Een wereld die herkenbaar is, maar nog zelden zo opgeschreven.”
– Vrij Nederland

 

BOEKINFORMATIE

Podium
Paperback
ISBN 9789057596629
€19,50 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789057596834
€9,99 – Bestel bij bol.com