De ijsmakersHelemaal in het noorden van Italie ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs.

Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, in de winter keren ze terug naar de bergen.

Maar zijn zoon Giovanni besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poezie en schopt het tot directeur van het belangrijkste poeziefestival van de wereld.

Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam, maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een hoogst ongebruikelijk verzoek.

Dan komt Giovanni voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen.

De ijsmakers is een hartveroverende roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen.

Daarnaast is het een bijzonder smakelijk boek over de poëzie van het ijsmaken en de ijzingwekkende kracht van de poëzie.

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in (2007). Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de auteursnaam Yusef el Halal verscheen.

Van zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) werden meer dan 70 000 exemplaren verkocht. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel.

BOEKINFORMATIE

De Bezige Bij
Paperback
ISBN 9789023486381
€18,90 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789023488583
€12,99 – Bestel bij bol.com