Doodsklok - boekrecensieDoodsklok is het negende deel in de Roy Grace-serie van Peter James. Bij een roofoverval in Brighton komt de bejaarde bewoonster om het leven.

Hoewel de buit miljoenen waard is, gaat het de familie alleen om een antiek horloge, dat voor hen van onschatbare waarde is. Alles zullen ze ervoor doen om het terug te krijgen, álles.

De zoektocht brengt inspecteur Roy Grace in de wereld van het antiek en uiteindelijk leidt het spoor terug in de geschiedenis, naar het New York van 1922.

Roy Grace vindt een connectie met de maffia en moet op zoek naar een moordenaar die gedreven door woede en hebzucht tot het uiterste gaat.

Dit negende, zelfstandig te lezen deel in de Roy Grace-reeks is wederom een ingenieus opgezette thriller met een hoofdplot en talrijke subplots die allemaal keurig opgelost worden.

Enige langdradigheid kan de schrijver niet ontzegd worden, maar dat neemt niet weg dat ook dit weer een spannend en meeslepend verhaal is met veel aandacht voor de personages en voor de omgeving.


BOEKINFORMATIE

De Fontein
Paperback
ISBN 9789026136405
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789026136412
€6,99 – Bestel bij bol.com