Het had erger gekund - boeksignaleringKerst 2012, twee maanden na de vernietigende doortocht van orkaan Sandy. Frank Bascombe, die na zijn mislukte schrijverscarrière jarenlang als makelaar gewerkt heeft, blikt als achtenzestigjarige terug op zijn leven.

Hij bezoekt zijn ex-vrouw in een luxe verzorgingshuis, een stervende oude vriend en een kennis aan wie hij zijn vroegere, nu door de orkaan verwoeste huis heeft verkocht. Ook hoort hij een schokkend verhaal over wat er ooit in het souterrain van zijn eigen huis is gebeurd.

In vier korte en onweerstaanbaar goed geschreven episodes laat Richard Ford Frank Bascombe terugkeren, het bekende hoofdpersonage uit de trilogie The Sportswriter, Independence Day en The Lay of the Land.

De confrontaties met diens verleden leiden tot vaak scherpe en satirische bespiegelingen over zijn bestaan en de werkelijkheid van het ouder worden. Maar ach, het had allemaal erger gekund.

Richard Ford (1944) is een van de meest vooraanstaande Amerikaanse schrijvers van zijn generatie. Zijn doorbraakroman The Sportswriter werd door Time Magazine uitgeroepen tot een van de beste vijf boeken van 1986.

Het vervolg Independence Day (1995), was de eerste roman ooit die zowel de PEN/Faulkner Award als de Pulitzer Prize for Fiction binnenhaalde. In 2012 verscheen Canada.

spacer25

BOEKINFORMATIE

Cargo
Paperback
ISBN 9789085426240
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789023486305
€14,99 – Bestel bij bol.com