Thuis - boekrecensieGlory Boughton keert terug naar het dorp Gilead om voor haar stervende vader te zorgen. Al gauw verschijnt haar broer Jack, de verloren zoon, die twintig jaar spoorloos was.

Hij zoekt een toevluchtsoord en wil in het reine komen met een verleden vol wangedrag en ellende.

Jack, briljant, aandoenlijk en onvoorspelbaar, is een van de mooiste personages uit de moderne literatuur. Hij kan nergens aarden, is aan de drank, maar zijn vader aanbidt hem.

Zijn pogingen om nader tot zijn zuster en zijn peetvader, buurman John Ames, te komen zijn even hartverscheurend als hopeloos.

Een huishouden was in 1981 het debuut van de Amerikaanse Marilynne Robinson (1947). Het boek werd een fabelachtig succes en werd onderscheiden met de Pen/Hemingway Award.

Robinsons tweede roman, Gilead, die ruim twintig jaar later verscheen, werd in 2004 bekroond met de Pulitzerprijs en met de National Book Critics Circle Award.

Haar derde boek Thuis werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award en voor de National Book Award. Robinson wordt beschouwd als een van Amerika’s beste hedendaagse auteurs.

spacer25

BOEKINFORMATIE

De Arbeiderspers
Paperback
ISBN 9789029539586
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789029539609
€13,99 – Bestel bij bol.com