De ontsnapping - boekrecensieJulia de Groot is zesendertig. Op het eerste gezicht ontbreekt het haar aan niets, maar de werkelijkheid is anders. Haar passieloze huwelijk, het gezinsleven en het juk van het huishouden benauwen haar zo dat ze een radicaal besluit neemt.

Van de ene op de andere dag verlaat ze man en kinderen en vertrekt naar de zon. Julia wordt vergezeld door de geest van haar jonggestorven broer Jimmy, met wie ze vlak voor zijn dood een geheim verbond heeft gesloten.

Jimmy helpt zus ‘Jules’ op weg en moedigt haar aan, terwijl Julia, afgesneden van man en kinderen, alles probeert waar te maken wat ze hem ooit heeft beloofd.

Wanneer Julia de onweerstaanbare Romeo ontmoet, ontdekt ze wat ze haar leven lang heeft gemist, zowel in haar hart als in haar bed.

Romeo dwingt Julia af te rekenen met het verleden en stelt haar de hamvraag: durft ze nog terug naar huis?

“Van Royen is op haar best in de waanzin. Het is bizarre slapstick waar een onrust onder giert die ook beklemmend werkt”
– Trouw

“Op een onweerstaanbaar grappige wijze drijft ze de spot met mannen, terwijl ze haar vrouwelijke personage met haar hopeloze jacht op geluk allerminst spaart”
– NRC Handelsblad

Heleen van Royen debuteerde in 2000 met de kaskraker De gelukkige huisvrouw, waarvan meer dan 600.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar romans Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en De hartsvriendin veroverden de bestsellerlijsten.

spacer25
spacer25

BOEKINFORMATIE

Lebowski
Paperback
ISBN 9789048825226
€12,50 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789049951665
€6,99 – Bestel bij bol.com