Death Row Dollies - boeksignaleringIn Death Row Dollies volgt ze jarenlang vrouwen die hun lot hartstochtelijk verbinden met dat van terdoodveroordeelden in Texas.

Niet alleen de Nederlandse en andere trans-Atlantische ‘dollies’ in de goedkope motels rondom death row op het Texaanse platteland, maar ook de dames van Texas’ eigen piepkleine antidoodstrafbeweging.

Of de families die na de executie van man of vader achterblijven met de erfenis, vaak niet meer dan wat brieven en een tafelventilator. En ze ontmoet de terdoodveroordeelden zelf.

Met oog voor het absurde beschrijft de journaliste de barbaarse ‘doodstrafindustrie’ in de Verenigde Staten en de mensen die erdoor worden vermalen.

De doodstraf in de VS staat voor het eerst sinds jaren weer hoog op internationale agenda’s door een serie mislukte executies, door berichten over onschuldigen die na decennia uit death row werden bevrijd en door de chemicaliën die nodig zijn voor de dodelijke injecties: die zijn bijna op.

Amerikaanse doodstrafstaten dreigen terug te keren naar gaskamers en vuurpelotons.

Linda Polman is auteur van de bestseller De crisiscaravaan. Achter de schermen van de noodhulpindustrie. Van de Nederlandse editie verschenen 12 drukken en 10 buitenlandse vertalingen. Eerder verscheen onder andere ‘k Zag twee beren – de achterkant van de VN-vredesmissies. Het boek oogstte wereldwijd bijval. Polman schrijft voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en The Guardian.

spacer25

BOEKINFORMATIE

Bertram + de Leeuw
Paperback
ISBN 9789461561800
€17,95 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789461561930
€8,95 – Bestel bij bol.com