Onmenselijke mensen - boekrecensieOp een regenachtige middag wordt de zestienjarige Jolanda ontvoerd. Ze is de dochter van wethouder Frits Halen en zijn vrouw Saskia.

Gaandeweg het onderzoek wordt duidelijk dat de daders weinig respect hebben voor menselijk leven. De leider van de kidnappers is actief geweest bij de massamoord in Srebrenica en is nu wapenhandelaar.

Frits ergert zich aan de trage opsporingsactiviteiten en gaat zelf op onderzoek uit.

Samen met Marjan Liter, verpleegkundig sergeant bij de Luchtmobiele Brigade, reist hij naar Servië en raakt verstrikt in een wereld van geweld, waarin geld het altijd wint van medemenselijkheid.

De zoektocht verplaatst zich naar Amman, de hoofdstad van Jordanië, waar wapenproducenten en -handelaren, regeringsvertegenwoordigers, investeerders en vrijheidsstrijders elkaar in een moordende omhelzing houden.

Een omhelzing waarbij Nederland een cruciale rol speelt?

Rob van Doorn (1954) woonde tot zijn 35e in Haarlem. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij raadslid in de Spaarnestad, daarna vakbondsbestuurder en in de periode van april 2010 tot juli 2013 was hij wethouder “van buiten” in “de mooiste stad van Nederland”.

Tussendoor heeft hij verschillende bedrijven opgericht waar hij de bezielende directeur van was. Als consultant adviseert hij over fusies en reorganisaties.

Rob woont vanaf 1996 in Amersfoort, op de rand van het dorp Hoogland. Na het succes van Haarlem Centraal is Onmenselijke Mensen zijn tweede thriller

spacer25

BOEKINFORMATIE

Ellessy Crime
Paperback
ISBN 9789086602711
€18,95 – Bestel bij bol.com