Engel - boeksignaleringOp zijn ronde door het Museum voor Schone Kunsten in Brussel ontdekt nachtwaker Alain Richaux tot zijn afgrijzen dat er onder een schilderij een beeldje van een engel ligt, badend in een plas bloed.

Inspecteur Liese Meerhout van de afdeling Kunstcriminaliteit ontvangt in de dagen na dit merkwaardige voorval verscheidene raadselachtige boodschappen.

Is het een grappenmaker die haar op stang wil jagen of bevatten de briefjes aanwijzingen en tips? Dan valt er een eerste dode.

Een man is op de Zavel vermoord zoals de revolutionair Marat op het beroemde schilderij van David: doodgestoken in zijn bad. En de klok voor het tweede slachtoffer begint te tikken!

De merkwaardige berichten die Liese ontvangt lijken kant noch wal te raken, maar samen met haar steun en toeverlaat Simon de Vere slaagt zij er uiteindelijk toch in om de complexe kunsthistorische legpuzzel op te lossen.

Ze komt net op tijd om te zien hoe de moordenaar een spel speelt met het derde slachtoffer. Het tafereel dat ze aantreft, tart elke verbeelding, net als de verklaring die ze van de moordenaar krijgt.

Een buitengewoon knap geconstrueerde intrige die haar oorsprong vindt in een weerzinwekkende gebeurtenis uit een ver verleden!

Toni Coppers is schrijver en woont in Antwerpen. In zijn jongere jaren was Coppers reisjournalist voor de Vlaamse Radio 1 en produceerde reisprogramma’s bij de openbare omroep. Zijn schrijversdebuut kwam in 1995 met De Beha van Madonna, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden.

spacer25

Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Engel.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

Manteau
Paperback
ISBN 9789022323861
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789460410123
€12,99 – Bestel bij bol.com