Ga heen, zet een wachter - boekrecensieDe 26-jarige Jean Louise Finch – ‘Scout’ – vertrekt vanuit New York om haar vader Atticus in Maycomb, Alabama te bezoeken.

Tegen de achtergrond van de spanningen rond de burgerrechten en de politieke strijd in het zuiden van Amerika, ervaart Jean Louise een bitterzoete thuiskomst wanneer ze de waarheid leert over haar familie, haar geboortestad en de mensen die ze liefheeft.

Herinneringen uit haar jeugd komen bovendrijven en haar waarden en overtuigingen worden op de proef gesteld.

Vele, inmiddels iconische, personages uit Spaar de spotvogel keren terug in Ga heen, zet een wachter, dat een perfect portret schetst van een jonge vrouw en haar wereld die beide een pijnlijke, maar noodzakelijke verandering doormaken.

Ga heen, zet een wachter werd halverwege de jaren vijftig geschreven en is een onvergetelijke roman, vol wijsheid, menselijkheid, passie en humor.

Een ontroerend boek dat niet alleen een prachtig tijdsbeeld oproept, maar ook relevant is voor onze huidige tijd. Het bevestigt de voortdurende kracht van Spaar de spotvogel en geeft tegelijkertijd extra diepte en een nieuwe betekenis aan deze Amerikaanse klassieker.

spacer25

BOEKINFORMATIE

De Bezige Bij
Paperback
ISBN 9789023497820
€19,90 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789023493938
€14,99 – Bestel bij bol.com