Het boek van Aron - boekrecensieAron is een innemende, maar ietwat eigenaardige jongen wiens joodse familie door de Duitse inval in 1939 van het Poolse platteland naar Warschau wordt verdreven.

In het joodse getto in Warschau sluit Aron zich aan bij een groep jongens en meisjes waarmee hij al stelend de buurt afschuimt. Daarbij worden ze belaagd door afpersers, de politie en ten slotte ook de Gestapo, en is Aron getuige van de donkerste kant van de mens.

Als Aron alleen overblijft wordt hij opgevangen door de arts Janusz Korczak, die een joods weeshuis leidt. Terwijl de arts zo veel mogelijk kinderen probeert te redden, is de dreiging van deportatie naar Treblinka constant aanwezig.

Jim Shepard maakt dit hartverscheurende, tragische verhaal tot een fascinerende en bemoedigende roman die – ondanks alle ellende – licht en komisch blijft. Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met Aron, vergeet hem niet meer.

Jim Shepard (1956) publiceerde eerder zes romans en vier verhalenbumdels, waaronder Like You’d Understand, Anyway, finalist voor de National Book Award. Ook schrijft hij voor onder meer The New Yorker, The Atlantic, McSweeney’s, Tin House, Zoetrope en Vice.

spacer25

BOEKINFORMATIE

De Bezige Bij
Hardcover
ISBN 9789023491255
€18,90 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789023492658
€14,99 – Bestel bij bol.com