Het huis met de blauwe luiken - boekrecensieAls Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar.

In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden.

Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen.

In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren en dan beseft Anneloes pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd.

Het Franse platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt en de grote spinnen in huis.

Lukt het Anneloes om van haar Franse droom een succes te maken, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing?

Michelle Visser woont in Hengelo en werkte als communicatiemedewerker voor ze fulltime ging schrijven.

spacer25

Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Het huis met de blauwe luiken.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

Boekerij
Paperback
ISBN 9789022572498
€17,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789402303896
€9,58 – Bestel bij bol.com