Onder de oppervlakte - boekrecensieEen vrouw staat op een brug. Over een paar seconden zal ze springen, meer dan zestig meter de diepte in.

Wie is ze? En waarom wil ze zich van het leven beroven?

De achtjarige Ava woont in een tehuis en wacht op haar vader. Maar diep in haar hart weet ze dat hij niet zal komen. Het tehuis is een plaats van duistere schaduwen en angstig gefluister.

Geen van de kinderen durft zich hardop uit te spreken over wat daar plaatsvindt.

Totdat de waarheid aan het licht komt en de levens van de vrouw en het meisje op schokkende wijze met elkaar verbonden blijken.

Onder de oppervlakte begint wat moeizaam, met name vanwege de verschillende verhaallijnen, maar na enige gewenning, is het boek moeilijk weg te leggen. De personages zijn goed uitgewerkt en de spanning neemt langzaam toe tot de uiteindelijke climax.

Hoewel het wel steeds duidelijker wordt hoe het uiteindelijk zal aflopen, is deze minimale voorspelbaarheid absoluut niet nadelig voor het verhaal. Want Hayes zorgt ervoor dat de aandacht toch bij het boek, en dus het verhaal, blijft. Dat is een grote verdienste van haar.

spacer25

Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”http://boekenflits.nl.mdurl.nl/vcor3/wp-content/uploads/2015/07/Onder-de-oppervlakte.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

De Boekerij
Paperback
ISBN 9789022571934
€10,00 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789460925870
€7,99 – Bestel bij bol.com