Stilte voor de storm - boekrecensieIn Stilte voor de storm van Vanessa Lafaye brengt een orkaan de onderhuidse spanning in een klein, Amerikaans stadje tot uitbarsting.

Florida, 1935. De inwoners van het slaperige stadje Heron Key bereiden zich in de drukkende hitte voor op de jaarlijkse Fourth of July-barbecue, ter gelegenheid van Independence Day. Blank en zwart vieren feest, elk op hun deel van het strand.

Missy, kindermeisje en hulp bij de familie Kincaid, heeft jaren verlangd naar de terugkeer van haar jeugdvriend Henry van het slagveld van WO I. Nu zal ze hem weer zien, want hij is in de buurt ondergebracht voor een bouwproject, met een onzekere toekomst als veteraan in het verschiet.

Maar de sfeer op het strandfeest is meteen al om te snijden en als tegen de morgen een zwaar mishandelde blanke vrouw wordt gevonden, wordt Henry als schuldige aangewezen. Terwijl de spanningen oplopen, daalt de barometer als een orkaan Heron Key bereikt.

Deze nacht zal Heron Key onherroepelijk veranderen.

‘Een stormachtig debuut dat de spanningen tussen blank en zwart in de VS na WO I laat zien. Deels liefdesverhaal en deels historische roman, waarin een zware orkaan een personage op zich is dat van de bladzijden buldert.’
Bookseller

spacer25

Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Stilte voor de storm.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

De Fontein
Paperback
ISBN 9789026136795
€18,99 – Bestel bij bol.com
E-book
ISBN 9789026136801
€14,99 – Bestel bij bol.com