Niets dan kwaad - boekrecensieJournalist Calle Collin werkt voor een familiemagazine aan een feuilleton over mensen die te vroeg uit het leven zijn gerukt.

Zo schrijft hij over de 13-jarige Kent die jaren daarvoor doodgereden werd. De dader reed door.
De moeder van de jongen rouwt nog steeds om haar zoon en is hem als een soort heilige gaan beschouwen en zijn broer spreekt niet over de dood van Kent.

Dus gaat Calle elders op zoek naar informatie en realiseert zich dat er maar weinig positiefs te vinden is over de verongelukte jongen. Toch lukt het hem om een invoelend verhaal te schrijven.

Anders Malmberg, de jonge stercolumnist van een concurrerende krant, leest Calles verhaal en herkent daarin onmiddellijk de kwelgeest uit zijn jeugd.

Kent maakte Malmbergs leven tot een hel en leek in niets op de engelachtige persoonlijkheid uit het verhaal van Calle.

Malmberg besluit dat zijn volgende columns zijn versie van het verhaal zullen geven. De waarheid over Kent moet naar buiten komen.

Maar algauw na publicatie van de column blijken zowel de levens van Calle als van Malmberg in gevaar te zijn. Sommige geheimen moeten begraven blijven – over de doden niets dan goeds…

Hans Koppel is het pseudoniem van kinderboekenauteur Petter Lidbeck. Hij werkte eerder als journalist, maar is tegenwoordig fulltime auteur. Met zijn vrouw en dochter woont hij in Stockholm.

spacer25

Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Niets dan kwaad.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

AW Bruna
Paperback
ISBN 9789400503090
€17,95 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044970142
€12,99 – Bestel bij bol.com