Bureau Raampoort - boekrecensieBureau Raampoort is het eerste deel in de nieuwe reeks policiers van de hand van Simon de Waal. In de hoofdrol wederom de Amsterdamse rechercheurs Peter van Opperdoes en zijn jongere collega Jacob, die we al kennen uit de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks.

Simon de Waal schreef dit samen met Appie Baantjer schreef en waarvan twaalf delen verschenen. Vanaf september zendt SBS6 de eerste volledige serie Bureau Raampoort uit, gebaseerd op deze reeks.

Als rechercheur Peter van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob Holm na een lange dag werken eindelijk hun bed op willen zoeken worden ze op hun weg naar huis in de Jordaan verrast door de vondst van een lijk onder de spoorbrug bij de Korte Prinsengracht.

Het slachtoffer is door meerdere kogels om het leven gekomen. Alles wijst erop dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat. Als niet veel later de vriendin van het slachtoffer hem opzoekt in het mortuarium en op gewelddadige wijze ontvoerd wordt, blijkt de zoektocht naar de dader en het motief voor de moord veel ingewikkelder dan verwacht.


BOEKINFORMATIE

Lebowski
Paperback
ISBN 9789048827435
€9,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044347784
€4,99 – Bestel bij bol.com