Dood van een gelukkig man - boekrecensieIn de jaren tachtig moet rechter Giacomo Colnaghi de moord op een christendemocratische arts onderzoeken. De arts is vermoord door terroristen van de Rode Brigades.

Maar waar iedereen schreeuwt om wraak en harde straffen, twijfelt Colnaghi of dit wel de juiste reactie op terreur is.

Wat het onderzoek voor hem extra beladen maakt, is dat zijn vader een in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde verzetsheld is en dat de Rode Brigades zichzelf ook als verzetshelden beschouwen.

Wat is de grens tussen verzet en terrorisme? In zijn zoektocht naar een antwoord probeert de rechter de waarheid van alle kanten te bekijken. Dat blijkt levensgevaarlijk.

In prachtige sfeerbeelden zoals we die kennen uit Het geweten van Roberto Doni beschrijft Giorgio Fontana de morele zoektocht van Giacomo Colnaghi tegen de achtergrond van de anni di piombo, de loden jaren toen Italië gebukt ging onder terrorisme.

Aangrijpend verhaal dat door Fontana op een verbluffend mooie manier is opgetekend, waardoor het de schoonheid krijgt van een Toscaans landschap. Zelfs de soms trage scenes zijn volledig op hun plaats…


BOEKINFORMATIE

Wereldbibliotheek
Paperback
ISBN 9789028426375
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789028441521
€13,99 – Bestel bij bol.com