In goede handen - boekrecensieVader worden of geen vader worden? Met deze vraag worstelt Erik Bergmans, illustrator en al vier jaar gelukkig samen met zijn vriendin. Het moment is daar.

Maar zal een kind bij hem in goede handen zijn? Was hijzelf als kind in goede handen?

Deze vragen komen op scherp te staan als hij op station Amstel tijdens het spitsuur een man ziet lopen die als twee druppels water op hem lijkt.

Met zijn fiere tred, dure stropdas en aktetas is de man een andere, ‘betere’ versie van hemzelf. Is de gelijkenis optisch bedrog of is er meer? Om daar achter te komen, besluit hij zichzelf te volgen.

Robbert Welagen is een schrijver van romans en korte verhalen. Hij debuteerde op 25-jarige leeftijd met Lipari in 2006. In 2008 verscheen het opnieuw lovend ontvangen Philippes middagen.

Daarna verschenen nog Verre vrienden en Porta Romana. Zijn vijfde roman Het verdwijnen van Robbert (2013) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Welagen heeft een prettige en oprechte verteltrant en ook het verhaal van In goede handen is buitengewoon origineel. Een heerlijk boek!


BOEKINFORMATIE

De Arbeiderspers
Hardcover
ISBN 9789038800554
€17,50 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789038800561
€11,99 – Bestel bij bol.com