Verhaal halen - boekrecensieVoor passief sport genietend Nederland is Mart Smeets een nationaal symbool. Als anchorman van Studio Sport liet Smeets hele generaties opgroeien met het bord op schoot.

Steunend op een onvoorstelbare discipline werkt Smeets daarnaast aan een geschreven sportoeuvre van een al even onvoorstelbare omvang. De beste verhalen uit vijfenveertig jaren intensieve sportjournalistiek zijn nu gebundeld in Verhaal halen. The Best Of Mart Smeets.

Om die verhalen op te halen, bereisde Smeets alle continenten. Met zijn persoonlijke en toegankelijke manier van schrijven nodigt Smeets de lezer uit als reisgenoot.

Naast een niet-aflatende stroom korte columns schrijft Smeets interviews en portretten die raken. Als ex-international van het Nederlands basketbalteam dringt Smeets niet alleen gemakkelijk door tot de kleedkamer, hij kan er ook – met sporter, coach of begeleider – een gesprek tot op het bot voeren.

Journalist Jacob Bergsma dompelde zich onder in een zee van woorden en maakte de selectie voor Verhaal halen. The Best Of Mart Smeets.


BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Carrera
Paperback
ISBN 9789048826100
€22,50 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789048826117
€14,99 – Bestel bij bol.com