De erfenis - boekrecensieEmma heeft een afspraak bij de notaris om de erfenis van haar moeder te bespreken. In het kantoor van de notaris krijgt ze te horen dat ze een halfzus heeft, Lucy.

De schok is nog groter als blijkt dat de erfenis in geval van faillissement van de kwekerij aan haar halfzus zal toevallen. En de kwekerij heeft het al moeilijk.

Hoewel Emma het bestaan van haar halfzus liever zou ontkennen, ontmoet ze haar. Is deze Lucy oprecht blij in Emma de zus te hebben gevonden die ze altijd had willen hebben?

Of is zij degene die de kwekerij saboteert? Wat moet Emma denken van Oscar, de nieuwe vriend van Lucy? Waarom heeft haar moeder het bestaan van haar halfzus eigenlijk altijd verzwegen?

Emma moet vechten voor het voortbestaan van de kwekerij en voor haar eigen toekomst. De thrillers van Mollema kenmerken zich door open, makkelijk relateerbare hoofdpersonen en heldere verhaallijnen. Ook haar zesde literaire thriller De erfenis leest als een trein en zal de lezer optimaal vermaken. Helaas voor slechts een korte tijd…

Elisabeth Mollema is een Nederlandse auteur. Na haar studie sociologie werkte ze als freelance journalist. Ze schreef artikelen voor verschillende kranten en bladen en ook non-fictieboeken. Mollema begon daarna met het schrijven van kinderboeken, omdat haar eigen zoons weinig lazen.

Haar eerste kinderboek heette De schat in de verboden duinen. Na ruim zeventig kinderboeken, waarvan een aantal voor dyslectische kinderen, werd het tijd voor iets anders: misdaadliteratuur. In 2007 publiceerde ze haar eerste thriller, Prooi. De erfenis is haar zesde.


BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Q
Paperback
ISBN 9789021400204
€17,50 – Bestel bij bol.com