De standaards van Spits - boekrecensieAan de hand van negentig liedjes loodst rasverteller Frits Spits ons door tekst en inhoud van de mooiste Nederlandstalige liedjes van de afgelopen 60 jaar.

Van Corry Brokken tot Maaike Ouboter en van Ramses Shaffy tot Claudia de Breij. Van Peter Koelewijn en Armand naar Thé Lau en Typhoon.

Frits Spits is een van de bekendste dj’s van Nederland. Generaties jongeren groeiden op met zijn radioprogramma De Avondspits.

Het concept en idee is natuurlijk niet nieuw, maar deze collectiebeschrijving is wel de eerste die ik las van Frits Spits. Toegegeven, ik luisterde als tiener in de jaren tachtig vrijwel dagelijks naar De Avondspits en de verhalen in deze bundel zijn een prettige deja-vu.

Redelijk ingetogen, maar stilistische beschrijvingen en strak geproduceerd. Heel aangenaam!


Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Standaards van spits.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

Luitingh-Sijthoff
Hardcover
ISBN 9789024568710
€39,99 – Bestel bij bol.com