M-train - boekrecensie“Als kind dacht ik dat ik nooit volwassen zou worden, omdat ik het niet wilde. En toen realiseerde ik me, nog niet zo lang geleden, dat ik een bepaalde lijn had overschreden, onbewust gehuld in de mantel van mijn chronologie.

Hoe zijn we zo verdomd oud geworden, zeg ik tegen mijn gewrichten, tegen mijn ijzerkleurige haren. Nu ben ik ouder dan mijn lief, mijn overleden vrienden.

Misschien word ik zo oud dat de New York Public Library zich verplicht voelt…”

Patti Smith (Chicago, 1946) is schrijver, artiest en beeldend kunstenaar. Ze kreeg erkenning in de jaren zeventig voor haar revolutionaire vermenging van poëzie en rock-’n-roll.

Ze bracht twaalf albums uit, waaronder Horses, een van de beste 100 platen aller tijden. Ze werkte samen met onder anderen Bruce Springsteen, John Cale en R.E.M. In 2007 werd ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Smiths autobiografische boek Just Kids (verschenen in 2012) was wereldwijd zeer succesvol en leverde haar onder meer de National Book Award op.


Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/M-train.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

De Geus
Paperback
ISBN 9789044535228
€19,95 – Bestel bij bol.com