Bowie - boekrecensieIedereen kent David Bowie… maar niemand kent hem. Dit boek gaat op zoek naar de man achter de mythe. David Bowie – het icoon van rock, mode, kunst en design en de ultieme voorvechter van de seksuele vrijheid – was een levende legende.

Niettemin slaagde hij er al vijf decennia in zijn privéleven te hullen in mystiek. In dit boek wordt de man van vlees en bloed getoond die achter zijn masker schuilgaat.

Op basis van vele interviews – met onder andere vrouwelijke én mannelijke minnaars, zakelijke contacten, groupies en bandleden – schetst Wendy Leigh een nietsverhullend portret.

Centraal staan Bowies zware route naar de top, zijn creativiteit, zijn altijd gedurfde artistieke keuzes en zijn meedogenloze ambitie. Daarnaast wordt zijn vriendschap met John Lennon belicht, zijn haat-liefdeverhouding met Mick Jagger, zijn promiscue seksleven, zijn affaires met onder anderen Susan Sarandon, Tina Turner en Nina Simone.

En natuurlijk zijn huwelijk met Iman, dat nu al een kwarteeuw standhoudt. Deze biografie, die zestien fotopagina’s bevat, biedt een unieke kijk in het leven van de man die een iconische superster werd.


BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Brandt
Paperback
ISBN 9789492037312
€15,00 – Bestel bij bol.com