De bazaar van boze dromen - boekrecensieDe beste verhalenverteller ter wereld bezorgt een bundel onvergetelijke verhalen. Bijna alle zijn gloednieuw, allemaal voorzien van onthullend autobiografisch commentaar over wanneer, waar en hoe King ertoe kwam ze te schrijven (of te herschrijven).

Sinds zijn eerste collectie Satanskinderen vijfendertig jaar geleden werd gepubliceerd, heeft King zijn lezers verbaasd met zijn briljante korte fictie.

In De bazaar van boze dromen verzamelt hij twintig verhalen, waarvan slechts twee eerder in het Nederlands werden vertaald en sommige voor de gelegenheid zijn herschreven.

Er zitten spannende verbanden tussen de verhalen: thema’s over sterfelijkheid, het hiernamaals, schuld, wat we anders zouden doen als we in de toekomst konden kijken, of het corrigeren van fouten uit het verleden.

Leven na de dood gaat over een man die is overleden aan een tumor en hetzelfde leven steeds opnieuw beleeft en steeds dezelfde fouten maakt.

Diverse verhalen spelen zich af aan het einde van iemands leven, waarbij de personages hun misdaden en wangedrag opnieuw beleven.

In andere verhalen speelt de vraag wat iemand doet als hij bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben – de columnist die mensen vermoordt door hun In memoriam te schrijven in Necrologieën of de oude rechter in Het duin die, als jongen, naar een onbewoond eiland peddelde en namen in het zand zag, van mensen die vervolgens een bizarre dood stierven.

In Moraal bekijkt King hoe een huwelijk en twee levens in elkaar storten als de man en vrouw een pact met de duivel sluiten die ze dachten te slim af te zijn.

De verhalen in De bazaar van boze dromen zijn schitterend, griezelig en volstrekt onweerstaanbaar.


BOEKINFORMATIE

Luitingh-Sijthoff
Paperback
ISBN 9789024569885
€22,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789024569892
€14,99 – Bestel bij bol.com