Mijn generatie - boekrecensieDe babyboomer zag in de winter ijsbloemen aan de binnenkant van het slaapkamerraam, luisterde onder de dekens naar Amerikaanse rock, was de eerste die massaal een spijkerbroek aantrok, at met de gestampte pot mee totdat we olijfolie, Franse kaas en paprika’s ontdekten.

Hij en zij rookten omdat dat nu eenmaal zo hoorde, had ouders die nooit buiten de deur aten totdat ‘de Chinees’ zich in de buurt vestigde en kocht stiekem condooms bij de kapper.

Reden in de auto zonder gordel om, zaten dronken achter het stuur en kwamen ermee weg, zag voor het eerst een erectie in een film en viel in de jaren zeventig van zijn geloof.

Kregen hun eerste computer via een pc-privéproject. En zagen nog veel meer veranderen…

Voor de tweede keer in een jaar tijd neemt auteur Han Lörzing ons mee op een reis door de nabije geschiedenis. De generatie van de babyboomers – geboren in de eerste naoorlogse jaren – heeft in veertig jaar tijd een heel aantal zaken in Nederland drastisch zien veranderen. Van voeding tot het verkeer en van kleding tot communicatie.

In ruim 300 pagina’s beschrijft Lörzing ragfijn herinneringen en rake, eigen observaties, waardoor Mijn generatie een feest der herkenning is geworden. Dat geldt net zo zeer voor zijn vorige boek Jaren van verandering uit 2014.

Hoewel ik geen babyboomer ben en slechts de laatste 20 jaar van de beschreven periode bewust heb meegemaakt, is de inhoud van dit boek zo interessant dat je ‘m pas wilt wegleggen na de laatste pagina.


BOEKINFORMATIE

Athenaeum
Paperback
ISBN 9789025300500
€15,00 – Bestel bij bol.com