Broodje totaal - boekrecensieIedereen weet wie Herman Brood was, maar er zijn maar weinig mensen die hem echt hebben gekend. Een van die uitverkorenen is Bart Chabot.

Hij maakte zijn vriend jarenlang van nabij mee – thuis, op straat, onderweg, in het theater – en schreef vier boeken over hem, die samen een meeslepend verslag vormen van de avonturen van Nederlands enige echte rock-’n-rollheld.

De hoogtepunten uit die boeken zijn nu samengebracht in één kloeke bundel. In dit levendige monument voor een fenomeen komen alle gedaantes van Herman Brood aan bod: de muzikant, de kunstenaar, de dichter, de performer, maar ook de zoon, de echtgenoot, de vader en het ongrijpbare kind dat weigerde volwassen te worden.

Broodje totaal is een ooggetuigenverslag, een biografie, een schelmenroman – maar vooral een ontroerend en hilarisch portret van een volstrekt unieke, creatieve en scherpzinnige geest die doorging tot hij niet meer door kon gaan en die tien jaar na zijn dood nog steeds onsterfelijk is.


BOEKINFORMATIE

De Bezige Bij
Paperback
ISBN 9789023498926
€15,00 – Bestel bij bol.com