De kolibri - boekrecensieEen moord in het bos. Het slachtoffer: een jonge vrouw, in haar zak een amulet met een exotische beeltenis. Het moordwapen: een hagelgeweer.

Een tweede moord. Dezelfde omgeving, dezelfde methode, hetzelfde sieraad. Op grond waarvan kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit? Houden de sieraden verband met een geheime cult? Wie is de volgende die sterft?

Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt.

De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt.

Uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

De Kolibrie is een aanrader voor liefhebbers van literaire thrillers. Geen thriller boordevol actie van omslag tot omslag, maar een lekker spannend boek met verschillende verhaallijnen en thema’s als eerwraak, racisme, jaloezie en overspel. Goed geschreven en origineel van snit.

Kati Hiekkapelto is afkomstig uit Oulu, een stad in het noordwesten van Finland, maar heeft ook een tijd in Servie gewoond. Ze is opgeleid tot remedial teacher en heeft lesgegeven aan immigranten. Ze woont samen met haar man, drie kinderen en een grote dierenschaar op een oude boerderij in Hailuoto.

Als ze niet schrijft, treedt ze op met haar punkband Parrakas nainen (Vrouw met baard). De kolibrie is haar debuut.


Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/De kolibri.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

AW Bruna
Paperback
ISBN 9789400503793
€19,95 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044971347
€13,99 – Bestel bij bol.com