De spookverschijning - boekrecensieHet is 1823. Langs de rivier de Missouri trekt de 36-jarige avonturier Hugh Glass met een groep pelsjagers een onbekend en zeer gevaarlijk gebied in.

Glass ondervindt dit gevaar aan den lijve wanneer hij op brute wijze wordt aangevallen door een grizzlybeer. Dagenlang balanceert hij op het randje van de dood.

Zijn medereizigers houden het voor gezien: ze stelen zijn wapens en laten Glass alleen in de wildernis achter. De woede om deze laffe daad geeft de stervende man nieuwe kracht en hij zweert wraak.

In de maanden die volgen onderneemt Glass – alleen en ongewapend – een onvoorstelbare tocht van bijna 5000 kilometer door de onherbergzame Amerikaanse wildernis, voortgedreven door de drang naar vergelding. De spookverschijning is een avonturenthriller over verraad en wraak, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

Michael Punke is de Amerikaanse ambassadeur en permanent vertegenwoordiger bij de Wereldhandelsorganisatie in Genève. Hij groeide op in Wyoming, vlak bij de route die Hugh Glass heeft afgelegd.


BOEKINFORMATIE

Prometheus
Paperback
ISBN 9789044625578
€17,50 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044625585
€10,99 – Bestel bij bol.com