De weg naar Little Dribbling - boekrecensieBill Brysons kennis over Groot-Brittannië ontwikkelde zich van ‘weet bijna niets’, naar ‘grondige vertrouwdheid’ tot ‘complete verbijstering: wat weet ik eigenlijk weinig’.

Ineens realiseert Bryson zich namelijk dat hij in een land woont dat zich zo snel ontwikkelt dat het hem vreemd aandoet, een plek vol beroemdheden wier namen en talenten hij niet kan onderscheiden.

Acroniemen die hem moeten worden uitgelegd en gespreksonderwerpen die hij niet langer kan volgen.

Juist op dat moment wordt Bryson opgeroepen om een test te doen voor het Brits staatsburgerschap.

Twintig jaar na zijn eerste kennismaking met Groot-Brittannië, dat hij uitgebreid heeft beschreven in Een klein eiland – een van de meest geliefde reisboeken van het afgelopen decennia – besluit hij tot een gloednieuwe reis om ‘zijn’ land te herontdekken.

Wederom leidt dat tot hilarische anekdotes waarmee hij de typische kijk van de Engelsen op hun eiland schitterend tot uitdrukking weet te brengen.

Al sinds de eerste bladzijde van het boek Het verloren continent is Bill Bryson een van mijn favoriete schrijvers. Op zijn onnavolgbare manier om anekdotes zo beeldend en geestig op te schrijven is nagenoeg ieder (reis-)boek van hem een feestje om te lezen.

Voor De weg naar Little Dribbling geldt dat ook weer: de rake beschrijvingen en belevenissen tonen de lezer weer een heel andere kennismaking met Groot-Britannie. Top!


Fragment lezen? Klik hier
BOEKINFORMATIE

Atlas Contact
Paperback
ISBN 9789045030753
€24,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789045030760
€14,99 – Bestel bij bol.com