Smaak - boekrecensieIn de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer.

Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter?

Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter?

Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!

Jeroen Thijssen is een geweldige verhalenverteller en bekwaam stilist. In Smaak komen journalist en schrijver samen: culinaire kennis, wetenschappelijk onderzoek en onderhoudende achtergrondverhalen.


BOEKINFORMATIE

Nieuw Amsterdam
Paperback
ISBN 9789046818527
€19,99 – Bestel bij bol.com