Als het lot lacht - boekrecensieIn zes verhalen duikt Johnson in het leven van gewone mensen in ongewone situaties. Zo zijn er een programmeur die troost vindt in een digitaal evenbeeld van de president van de Verenigde Staten en een jonge man die naar de moeder van zijn zoon zoekt in een door de orkanen totaal geruïneerd Louisiana.

Er is een werkelijk beklemmend perspectief van een vrouw met kanker die tussen slaap en wake leeft en een voormalige bewaker van een Stasi-gevangenis in Oost-Duitsland die fel zijn verleden ontkent, zelfs als de stukjes daarvan voor zijn deur gelegd worden.

Last but not least zijn er twee deserteurs uit Noord-Korea die zich proberen aan te passen in het Zuid-Koreaanse Seoul, terwijl een van hen de vrouw die hij heeft achtergelaten niet kan vergeten.

Deze verhalenbundel over liefde en verlies, natuurrampen, de invloed van technologie en hoe het politieke klimaat persoonlijkheden kan vormen, is een onmisbare gids voor onze nieuwe eeuw.

De bekroning met de National Book Award 2015 bevestigt Johnsons positie als een van Amerika’s grootste hedendaagse schrijvers. In korte en krachtige zinnen hebben de verhalen iets verontrustends en zijn behoorlijk aangrijpend. Johnsons’ manier van schrijven is lekker vlot en behoorlijk toegankelijk en creatief genoeg voor een mooie afwisseling tussen de verschillende verhalen. Een bundel om u tegen te zeggen!


Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Als het lot lacht.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

Signatuur
Hardcover
ISBN 9789056725501
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044974751
€13,99 – Bestel bij bol.com