Dag des Oordeels - boekrecensieDe jonge William Goldacre stort zichzelf van een van de kliffen in Dorset. Zijn omgeving blijft verslagen achter. Maar wat zit er achter deze tragedie en hoe ver reiken de consequenties van zijn daad?

In hoeverre heeft zijn zelfmoord trouwens te maken met de vergiftiging van de feministische bestsellerauteur Clare Abbott?

Na de vervelende nasleep van de gebeurtenissen in Italië doet sergeant Barbara Havers haar uiterste best om haar fouten te herstellen. Ze heeft Clare Abbott in het verleden eens ontmoet en smeekt Inspecteur Thomas Lynley haar op de zaak te zetten. Lynley werkt zelf trouwens aan een nog verontrustender zaak in Londen.

Achter de vredige façade van het idyllische plattelandsleven ontdekken Havers en sergeant Winston Nkata een wereld vol verziekt verlangen en bedrog. Aan verdachten hebben ze geen gebrek…

Elizabeth George verkocht alleen in Nederland en Vlaanderen al meer dan één miljoen boeken; een prestatie op zich! Verschillende verhaallijnen zijn ingenieus verweven in Dag des oordeels en komen na ruim 600 pagina’s ook weer soepeltjes bij elkaar.

Naast de verhaallijnen over de zaken is er ook veel aandacht voor de karakteristieke hoofdpersonen: de aristocratische, ietwat snobistische inspecteur Lynley – de achtste graaf van Asherton en de volkse, ietwat platte sergeant Havers.

Het blijft een gouden combinatie!


Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Dag des oordeels.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

AW Bruna
Paperback
ISBN 9789022998762
€22,50 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044973969
€14,99 – Bestel bij bol.com