De Cock en het dodelijk doel - boekrecensieDe Cock en het dodelijk doel is alweer deel 78 in populaire De Cock-serie. Het nieuwe deel over de Amsterdamse rechercheur De Cock en zijn collega Vledder is wederom geschreven door Peter Römer, evenals nummer 76 en 77, De Cock en de vermoorde onschuld.

Wanneer je er even goed voor gaat zitten, lees je ook deze Baantjer in twee uur uit. Maar is dat nou een slecht gegeven? Het zijn vlotgeschreven, onderhoudende boeken met duidelijke personages en heldere verhaallijnen. Leukere ontspanning dan de zoveelste herhaling van Midsomer Murders

Wanneer De Cock op een mooie voorjaarsmorgen bezoek krijgt van een man die zijn eigen overlijdensbericht in de krant heeft aangetroffen, denkt hij dat het een slechte grap moet zijn van een verknipt persoon. Wie doet anders zoiets?

Maar enkele dagen later wordt deze man, een telg uit de rijke Amsterdamse familie Van Haarsma Bodee, vermoord aangetroffen.

Het toeval wil dat De Cock intussen al bij de familie op bezoek is geweest in hun huis aan de Gouden Bocht van de Herengracht, in verband met de vermissing van hun notaris. De oude pater familias leidt van daaruit een stichting voor het goede doel.

Voor De Cock en Vledder rijst de vraag wat de moord op diens zoon en de verdwenen notaris met elkaar te maken kunnen hebben…


BOEKINFORMATIE

De Fontein
Paperback
ISBN 9789026138454
€9,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789026138461
€7,99 – Bestel bij bol.com