De Duivelskunstenaar - boekrecensieDodenbezweerder, sterrenwichelaar, alchemist – Johannes Faust (1480-1540) was van alle markten thuis. Maar het was zijn pact met de duivel dat hem tot een van de geliefdste personages in het theater en de literatuur maakte.

Een levenslange fascinatie voor de Duitse magiër zette Pieter Steinz aan tot een reis door de tijd en door Europa, op zoek naar de ziel van Faust.

Wat weten we over zijn leven? In welke Nederlandse kastelen spookte hij rond? Waarom lieten zo veel schrijvers en kunstenaars zich door hem inspireren? Hoe werd hij misbruikt door dominees, patriotten, communisten en nazi’s?

En wat heeft hij ons vandaag de dag nog te zeggen?

Pieter Steinz is journalist, literair criticus en auteur. Van 2012 tot 2015 was hij directeur van het Nederlands Letterenfonds. Tot zijn recentste boeken behoren Made in Europe. De kunst die ons continent bindt, Steinz. Gids voor de wereldliteratuur (met Jet Steinz) en Lezen met ALS. Literatuur als levensbehoefte.


BOEKINFORMATIE

Bert Bakker
Paperback
ISBN 9789035144392
€15,00 – Bestel bij bol.com