Het besef van een moeder - boekrecensieSue Klebold is de moeder van Dylan Klebold, een van de twee schutters op Columbine High School in Littleton, Colorado.

De afgelopen zestien jaar heeft zij geleefd met het onbeschrijflijke verdriet en de schaamte over de dag die zoveel levens veranderde.

Hoe kon haar kind, de veelbelovende jonge man van wie ze had gehouden en die ze had opgevoed, verantwoordelijk zijn voor deze gruweldaad?

En hoe was het mogelijk dat zij als moeder niet had geweten dat er iets mis was? Had ze bepaalde subtiele signalen soms over het hoofd gezien? Waren er dingen die ze anders had kunnen doen?

Het zijn de vragen waarmee Klebold sinds de tragedie van Columbine dagelijks heeft geworsteld en waarop zij in dit boek een antwoord probeert te geven.

In Het besef van een moeder doet Sue Klebold resoluut en eerlijk verslag van haar reis als moeder die moet leren leven met het onbegrijpelijke.

In de hoop dat de inzichten die zij heeft verworven andere gezinnen misschien kunnen helpen om te zien wanneer een kind het moeilijk heeft, vertelt zij haar hele verhaal – op basis van haar dagboeken, de video’s en aantekeningen die Dylan achterliet en talloze interviews met deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheid.


BOEKINFORMATIE

Lev.
Paperback
ISBN 9789400506947
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044974690
€13,99 – Bestel bij bol.com