Ik en Simon - boekrecensie‘We praten over koetjes en kalfjes, om de olifant zoveel mogelijk te ontwijken.’ Deze zin verklapt veel over inhoud van de eerste verhalenbundel van Simon Keizer.

De bekende koetjes en kalfjes worden besproken, maar toch wordt de olifant niet gemeden. Het ene moment vertelt Simon over het feit dat er een gnoe naar hem is vernoemd en wat dat precies met een mens doet, het andere moment laat hij je bladeren door zijn vaders platencollectie.

Zo divers en verschillend zijn de columns en kleine verhalen die hij heeft geschreven. Maar er is één belangrijke gemene deler: Simons visie. Want die staat deze keer voorop.

Nu gaat het een keer over Ik & Simon. Met hier en daar een duidelijke worsteling tussen zijn echte ‘ik’ en de bekende ‘Simon’.

Al enkele jaren schrijft Simon columns en kleine verhalen, waarvan sommige zijn verschenen in 100%NL Magazine of op de Nick & Simon Facebookpagina.

Omdat hij het schrijven van deze columns altijd als hobby heeft gezien, zijn de meeste verhalen (meer dan 90%) op de plank blijven liggen. Tot nu toe.

Door de vele positieve reacties op de columns die wél zijn gepubliceerd, ontstond het idee om alle geschreven stukjes te verzamelen. Dit heeft geleid tot een bundeling van 53 uiteenlopende columns en kleine verhalen.


BOEKINFORMATIE

De Vrije Uitgevers
Paperback
ISBN 9789090294636
€14,50 – Bestel bij bol.com