Kwellende liefde - boekrecensieDelia, een vrouw van begin dertig, keert na de dood van haar moeder terug naar Napels, de stad waar ze is opgegroeid. Ze wil te weten komen wat er is gebeurd in de nacht dat haar moeder verdronk.

Delia’s speurtocht verandert het beeld dat ze altijd van haar moeder heeft gehad, maar ook dat van haar eigen verleden. Was haar moeder wel die wispelturige, veeleisende vrouw, die aan de jaloerse blikken van haar man wilde ontsnappen?

Hoe betrouwbaar zijn Delia’s herinneringen aan haar eigen jeugd?

Kwellende liefde is de roman waarmee Elena Ferrante in 1993 debuteerde. Ze schrijft hierin over de thema’s die in haar latere romans terugkeren: het zoeken naar een eigen identiteit, het besef van het menselijk onvermogen, de wil om het leven te lijf te gaan en de angst om alleen te staan.

En dat alles in een taal waarmee de diepte van de menselijke psyche glashelder wordt blootgelegd.


Fragment lezen? Klik hier!
BOEKINFORMATIE

Wereldbibliotheek
Paperback
ISBN 9789028426603
€17,99 – Bestel bij bol.com