Waar mijn hart ooit klopte - boekrecensieBegin jaren negentig verscheen Het lied van de loopgraven, Sebastian Faulks’ indrukwekkende roman over de Eerste Wereldoorlog.

Waar mijn hart ooit klopte is Faulks’ grote roman over die andere allesverwoestende oorlog: de Tweede Wereldoorlog.

Op een klein eiland voor de Franse Rivièra overdenkt Robert Hendricks, een Engelse arts, de triomfen en verschrikkingen van de twintigste eeuw, die hij ten volle heeft meegemaakt.

Hendricks logeert bij Alexander Pereira, een man die niet lang meer te leven heeft, maar die meer over hem lijkt te weten dan Robert zelf.

Waar mijn hart ooit klopte is het ontroerende verhaal van een hartstochtelijke, maar schijnbaar onmogelijke liefde, tegen de achtergrond van het Italië van de Tweede Wereldoorlog tot aan de idealistische nadagen van de jaren zestig.

Sebastian Faulks weet de willekeur van de geschiedenis feilloos te vatten en trekt ons mee in de waanzin aan het oorlogsfront.

Met stilistische lenigheid belicht Faulks de eeuw die we inmiddels dan wel achter ons hebben gelaten, maar die we misschien nooit helemaal zullen begrijpen. Dat maakt Waar mijn hart ooit klopte Faulks’ opmerkelijkste boek tot nu toe.

Sebastian Faulks studeerde geschiedenis aan de universiteit van Cambridge. Hij is vooral bekend van zijn romans Het lied van de loopgraven (1993) en Een week in december (2009). Vaak terugkerende thema’s in zijn romans zijn conflict en liefde, beschreven tegen de achtergrond van de moderne geschiedenis.


BOEKINFORMATIE

Prometheus
Paperback
ISBN 9789044630169
€24,95 – Bestel bij bol.com