De partijgenoot - boekrecensieNa de verkiezingen zit Florian von Bismark in een dal. Niet hij maar zijn partijgenoot Sofie Lothar wordt minister van Justitie en dat zint hem niets.

In een poging haar in diskrediet te brengen lijkt een onverwachte connectie met de extreem-linkse terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF) mogelijkheden te bieden. Wat had Sofie Lothar met deze terreurgroep te maken?

Geconfronteerd met haar verleden zoekt ze koortsachtig een uitweg. Intussen krijgt Florian te maken met de losse eindjes van zijn eerdere roekeloosheid als de vader van een van zijn vroegere slachtoffers naar de politie dreigt te stappen.

Het is een mijnenveld en de vraag is wie dit zal overleven…

Hoewel dit al de vierde literaire thriller van Uitzinger is het de eerste die ik van haar las. Een lancune, dat geef ik direct toe en zal het snel inhalen. De partijgenoot is een heerlijk geschreven boek met een aantal intrigerende verhaallijnen, prettige dialogen en de setting in Berlijn en andere locaties in Duitsland zijn een plezier om te lezen. Super toll!

Marjolijn Uitzinger is journalist en voormalig radio- en televisiepresentator. Ze presenteerde programma’s als In de Rooie Haan, Met Het Oog Op Morgen en AVRO’s 1 op de Middag.

Uitzinger woont en werkt in Berlijn en maakte haar thrillerdebuut met Een fatale primeur, gevolgd door Citytrip Berlijn. In 2014 verscheen De huisgenoot, die thriller werd genomineerd voor De Gouden Strop 2015.


Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/De partijgenoot.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

De Geus
Paperback
ISBN 9789044536683
€17,95 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044536690
€8,99 – Bestel bij bol.com