Duitsland op het spoor - boekrecensieEls Snick houdt van Duitsland! Ze vindt het Duits erg mooi, heeft veel Duitse vrienden, reist graag door Duitsland en kent prachtige Duitse boeken. Maar het land is zo onbekend. Behalve Berlijn, dát is een leuke stad, dat hoort niet bij Duitsland, lijkt iedereen te denken.

Els Snick reisde onlangs door Duitsland in het spoor van haar geliefde schrijver Joseph Roth. Van oost naar west en van noord naar zuid ontmoet ze veel verschillende mensen die elk vertellen over hun leven.

Die levens staan vaak in het teken van het verleden van de DDR, de Tweede Wereldoorlog of een zoektocht naar verzoening met de Duitse geschiedenis. Roth was een vluchteling in zijn tijd en Els Snick treft de vluchtelingen van nu.

Gaandeweg wordt ze ook geconfronteerd met haar eigen, soms pijnlijke familiegeschiedenis. De uiteenlopende verhalen vormen een ontwapenend en persoonlijk reisverslag.

Els Snick is publiciste en literair vertaalster. Zij is wetenschappelijk lid van het in 2008 in Wenen opgerichte Internationale Joseph Roth Gesellschaft. In 2011 promoveerde zij op de schrijver en journalist Roth.


BOEKINFORMATIE

Bas Lubberhuizen
Paperback
ISBN 9789059374454
€17,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789059374539
€9,99 – Bestel bij bol.com