Ferraris in de hemel - boekrecensieVijf gezinsleden, vijf individuen, op zoek naar elkaar, naar liefde en intimiteit. Moeder Dores verlangt nog altijd naar haar verongelukte piloot die haar zicht bood op een ander, mondainer bestaan.

Haar man Emile kan haar dat met al zijn goede bedoelingen niet geven. Lizzy krijgt een geheime liefde: een opwindende actrice in New York, terwijl Daphne telkens valt voor de verkeerde mannen.

En Ravi is de dichter van de familie, die via een aantal schijnbaar onbenullige tegenslagen volkomen aan de grond raakt.

Haarscherp en met veel empathie legt Anja Sicking hun angsten en verlangens bloot en weeft ze hun afzonderlijke verhalen tot een ontroerend en geestig portret van een – in al haar gewoonheid – uitzonderlijke familie.

Anja Sicking debuteerde met Het Keuriskwartet, dat werd genomineerd voor de Debutantenprijs en de AKO Literatuurprijs en werd bekroond met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs.

Haar tweede roman, De stomme zonde, is vertaald in het Duits, Engels en Turks en werd genomineerd voor de eerste BNG-prijs en de International IMPAC Dublin Literary Award.

In 2009 verscheen de roman De tien wetten der verleiding.


BOEKINFORMATIE

Lebowski
Paperback
ISBN 9789048832118
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789048832125
€9,99 – Bestel bij bol.com