Terug uit Nacht und Nebel - boekrecensieNacht und Nebel verscheen voor het eerst in 1977. Sindsdien is het boek negentien keer herdrukt en zijn er al meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.

Terug uit Nacht und Nebel is een geactualiseerde uitgave van dit indrukwekkende boek, dat verhaalt hoe een verzetsman acht Duitse gevangenissen en concentratiekampen wist te overleven.

Nacht und Nebel was een speciale strafklasse die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingesteld om verzetsmensen spoorloos te doen verdwijnen. Achterblijvers vernamen niets meer over hun lot.

Een van de kampen waar deze gevangenen terechtkwamen was Natzweiler, een kamp hoog in de bergen in Frankrijk.

Floris B. Bakels (1915-2000) heeft daar bijna drie volle jaren een dagboek bijgehouden, dat als basis heeft gediend voor zijn boek Nacht und Nebel.

Floris B. Bakels (1915-2000) werd in 1942 gearresteerd wegens verzetsactiviteiten en via Scheveningen en Amersfoort afgevoerd naar Natzweiler. Als door een wonder bleef hij in leven tot aan de bevrijding.

Na de oorlog werd hij een succesvol uitgever bij Elsevier. Daarnaast schreef hij zeven boeken. Bakels was een van de initiatiefnemers en oprichters van het Anne Frank Huis in Amsterdam.


Fragment lezen? [tnc-pdf-viewer-link file=”/vcor3/wp-content/pdf/Terug uit Nacht und Nebel.pdf” target=”_blank” download=”true” print=”false” fullscreen=”false” share=”true” zoom=”true” open=”true” pagenav=”false” logo=”true” find=”false” language=”nl-NL” class=”custom_class” text=”Klik hier” link_style=”text-decoration:none”]
BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Omniboek
Paperback
ISBN 9789401907514
€15,00 – Bestel bij bol.com